Tobbe Trollkarl, en av Sveriges mest folkkära underhållare och artist, har trollbundit publiken i över 20 år med sin unika blandning av humor, fingerfärdighet och illusioner. Hans show ”Magi i det fria” tar trolleriet ut under bar himmel, där publiken bjuds på en magisk upplevelse i en vacker och avslappnad miljö – och som biljettleverantör har Tobbe valt Ticketmaster.

Tobbe, vad är Magi i det fria?

-Kortfattat kan man beskriva ’Magi i det fria’ som en hemlig skattjakt i naturen som leder fram till showplats där familjerna picnickar och jag bjuder på en grym show, ett pangupplägg!

Hur föddes idén till utomhusmagi?

-Det ska bli sjukt kul att köra för FEMTE sommaren i sträck! Det är ett koncept jag kom på våren 2020 när pandemin slog till och regeln om max 50 pers gjorde att hela sommarens gig ställdes in.

-Jag tänkte direkt ’Barnfamiljerna kommer ha noll att göra, att bara köra tre shower om dagen med 50 pers vardera räcker inte, jag måste utveckla och göra det till en längre aktivitet’. Då kom jag på att en geocachad skattjakt kunde vara något. Efter noggrann research jobbade jag fram konceptet. Det har visat sig vara EXTREMT populärt, barnen går 1-2 km med glädje, ofta i vackra miljöer och känslan att picknicka med trollkarlen med max 150-200 pers är exklusiv!

-Det är väldigt kul även för mig, jag minglar med alla gäster från att de kommer och picnickar tills jag kör igång showen, det känns som vi känner varandra redan i första numret. Totalt blir det en halvdagsaktivitet på 2-3 timmar.

Hur hittar du platserna för showen?

-I sommar kör jag enkom Stockholm med omnejd, det gör mitt liv så mycket enklare. Jag och min kollega måste ju hålla koll på ställena vi ska till, är gräset klippt, är det något annat evenemang där osv. Vi har de flesta platserna klara, men inte alla. En del kommer att ändras dagen innan… kan ganska många till och med. ;o)

Varför valde du Ticketmaster?

-Ticketmaster har gedigen erfarenhet av att sälja biljetter till liveevenemang, jag lockades av deras helhetstänk. Dessutom fick jag väldigt bra känsla av teamet – både Olof som är min kontakt och supportteamet. 

”Tobbe Trollkarl är en fantastisk artist som underhåller och trollbinder publiken i alla åldrar”, säger Olof Lennartsson Vässmar, kundansvarig på Ticketmaster. ”Vi är så glada över att kunna erbjuda publiken den här unika utomhusupplevelsen för hela familjen genom vårt samarbete med Tobbe!”

Olof Lennartsson Vässmar, kundansvarig Ticketmaster