Vi har satt ihop några favoriter och lite tips för dig som funderat på att livestreama konserter eller andra evenemang.

När många evenemang nu har blivit inställda och vi uppmanas att stanna hemma är det många artister och arrangörer runt om i världen som tar hjälp av sociala kanaler för att kunna ge fansen tillgång till konserter och livemusik.

Kommande konserter via livestream

Se Ticketmasters bloginlägg till konsumenter om hur de ska göra för att hitta de bästa livestreamade evenemangen.

Det inkluderar en bl a lista från Gaffa.se med kommande konserter med svenska artister och band som t ex First Aid Kit, Jenny Wilson och Arre! Arre!

Vill ni att vi listar och kommunicerar om dina livestreamade evenemang i vårt nyhetsflöde, i bloggen eller i våra sociala kanaler; Facebook & Instagram tveka inte att höra av dig till oss på Ticketmaster. Nu hjälps vi åt att sprida evenemang!

Livestreama med Youtube Creator Academy

Youtube har något de kallar för ”Creator Academy” där de ger lektioner i ”Live Streaming”. Här ett utdrag med exempel på tips när man bestämt sig för att livestreama:

”När du förbereder dig inför livestreamen är det bra att fokusera på att hitta en balans mellan planering och improvisation.

  • Skissa en plan. Det här kan inkludera viktiga saker du vill säga eller uppmaningar till publiken. Med en plan känns livestreamen organiserad och strukturerad.
  • Bjud in en till presentatör. Be en vän eller en annan innehållsskapare att vara med i din livestream för att hålla energin uppe. Din medpresentatör kan interagera med publiken och läsa chatten (i eller bredvid kameran).
  • Skaffa hjälp. Låt någon moderera chatten och ta bort olämpliga meddelanden. Eller skaffa en producent som uppmärksammar chatten och hjälper dig framåt i livestreamen.”

Se och läs mer om utbildningen här

Konserter – #togetherathome

Kolla in #togetherathome på Youtube.

Det började med att Chris Martin från Coldplay skapade en livestream hemma i sitt eget hus där han under en halvtimme spelade de låtar som fansen önskade i kommentarsfältet. Se hela inspelningen här nedan.

Sedan dess har bl a Niall Horan, John Legend och Charlie Puth hakat på. Vem kommer härnäst?

Quarantine songs by Jens Lekman

Jens Lekman har tagit livestreamen och gjort den extra personlig. Så här skriver han själv:

”Since my tour got cancelled and since we’re all more or less isolated right now during this pandemic I will be offering personal shows over Skype during the week of march 23-29. For one hour each day I will randomly be calling those who have signed up here and play one song of my own choice, then move on to the next.”

Läs mer och signa upp dig för en privatspelning via Skype här.