Du som kund hos Ticketmaster har säkert hört talas om begreppet artistsida. Men varför är den så viktig och vad krävs för att just min artist och mina event ska synas så mycket som möjligt? Martin på vår Client Support berättar hur det hänger ihop och hur du gör.

Martin Wendt, Client Support

Vad är en artistsida?

-Artistsidan kallar vi sidor där vi samlar alla event /konserter/shower där en artist medverkar – även om det finns flera olika arrangörer till de olika eventen.
Artistsidan spelar en central roll när det gäller att maximera synligheten för ditt evenemang. Det är informationen på den – i kombination med ditt event som mycket av vår automatiserade marknadsföring utgår från. Därför är det viktigt att alla event är kopplade till en artistsida. Och artistsidan i sin tur behöver ha en bild för att vara synlig på alla ytor, säger Martin.

Vad händer om mina event inte är kopplade till en artistsida?

Om dina event inte är kopplade till en artistsida kommer du t ex INTE synas i:

Hur gör jag för att koppla ett event till artistsida?

Du som är fullservicekund får hjälp av vår support med att koppla event till artistsida.
Såhär gör du som självservicekund för att maximera synligheten på dina evenemang och koppla event till artistsidan:

  1. När du skapar ditt event, gör först en sökning i Microflex 3.03 och kolla om det finns en skapad artistsida. Annars kontaktar du vår support som hjälper dig att skapa en.
  2. Se till att artistsidan har en bild. Finns ingen bild kommer enbart eventets namn med en bruten bild synas i alla mailutskick där evenemanget är med.
    Här hittar du storleksspecifikation bild till artistsidan.

Om du även ser till att nedanstående är gjort får du förutom en guldstjärna av Martins gäng, både bättre synlighet i sökmotorer och gör att ditt evenemang är enklare att hitta.

  • En text om artisten, inte om arenan eller evenemanget. Exempel på artistsidetext kan vara bakgrundsinfo, historik, anekdoter, medlemmar/spelare, info om genren/kategorin.
  • Inkludera gärna länkar till externa källor, såsom t ex hemsidor, Spotify, Youtube. Det ökar sökbarheten och trovärdigheten på Google.
  • Uppdatera texten kontinuerligt så den inte blir gammal.
  • Se till att artistsidan är kopplad till rätt kategori och genre på Ticketmaster.se.

Frågor och funderingar om artistsidan, bildformat, text på artistsida eller annat?

Du kan alltid kontakta oss på [email protected] eller [email protected]

Relaterad läsning: