PPC – köpt sök på Google

PPC står för pay per click och avser annonsering med utvalda sökord på sökmotorer. Köpt sök är en stor och viktig del av vår marknadsföringsstrategi. Som kund till Ticketmaster blir du automatiskt en del av våra kampanjer på Google. Du kan också beställa en dedikerad kampanj för just ditt event med mer heltäckande analys av sökord och kontinuerlig optimering.

Vad är Google Ads?

Google Ads (fd Adwords) är Googles plattform för sökmotorannonsering. Våra undersökningar visar att så många som 1/3-del av den svenska befolkningen använder sökmotorer som Google när de söker och hittar biljetter till ett evenemang.

Något som andrahandsmarknaden (Viagogo, Onewayticket, Biljettnu mfl.) vet och de spenderar mycket pengar på att synas på Google. Darför det är viktigt att vi, och ni, också syns där för att hjälpa biljettköpare från att bli lurade.

SEM, PPC, CPC, SEO – vad är skillnaden mellan alla förkortningar?

Med Google Ads, Bing m.fl. annonserar vi i sökmotorer (SEM eller Search Engine Marketing) på vissa köpta sökord. När det pratas om köpt sök nämns ofta PPC, pay per click och CPC, cost per click. PPC är termen för att man som annonsör köper vissa sökord och sedan betalar varje gång någon klickar på din sökordsannons för att komma till annonsörens webbplats. Mätmetoden för detta, alltså hur mycket ett klick kostar, kallas CPC. SEO står för Search Engine Optimization där man optimerar sin webbplats för att hamna så högt upp på sökning som möjligt, utan att behöva köpa sökord.

Som kund hos Ticketmaster får du fördelen av att vara en del av våra Google Ads-kampanjer kostnadsfritt. Vi väljer ut sökord som är relevanta, sätter en budget på vad vi vill betala när fansen söker på orden och klickar på annonsen. Annonserna kan även riktas mot ett specifikt geografiskt område om det är relevant.

Du kan också beställa en dedikerad kampanj för ditt event med mer heltäckande analys av sökord och kontinuerlig optimering.

 

Varför Google Ads?

 1. Det kostar bara när någon klickar på en annons, till skillnad från när någon ser en annons (som t ex på Facebook).
 2. Full kontroll över budgeten, dvs hur mycket ett klick eller en såld biljett maximalt får kosta.
 3. Budgeten går endast åt till de som är mest köpbenägna, alltså de som klickar på din annons.
 4. En annons visas aldrig utan att någon först har gjort en sökning – dvs intresset finns redan.

Vilka fördelar har jag med Google Ads hos Ticketmaster?

 1. Ca 1/3 av trafiken till ticketmaster.se kommer från Google.
 2. Ca 10 % av biljettförsäljningen kommer från våra sökord på Google.
 3. Vi rankas högt hos Google och har hög så kallad Quality Score* vilket sänker CPC-priset
 4. Spårning och mätning av biljettförsäljning, inte bara klick till eventet.
 5. Möjlighet till att skapa dedikerade kampanjer för dina event.
 6. Med en dedikerad kampanj länkar till biljettsidan hos Ticketmaster och spårar trafiken och köp gjorda till följd av sökorden.
 7. Vi optimerar din kampanj mot ”Cost per sold ticket”
 8. Du sätter din budget och vet i förväg vad det kommer att kosta.

 

* Quality Score mäts på en skala från 1 till 10 och är tillgänglig på sökordsnivå. Ett högre kvalitetsresultat innebär att annons och målsida är mer relevanta och användbara för personer som söker på valda sökord jämfört med andra annonsörer.

 

Senaste nyheter

Möt vår nya kollega: Money Hosseinzadeh!

Möt vår nya kollega: Money Hosseinzadeh!

Hello hello hello!Money is the name and tickets are the game😂 Jag har arbetat med försäljning, marknadsföring och service under många år och samlat på mig gedigen kompetens genom att vara lyhörd och en problemlösare. Mitt brinnande intresse samt passion för människor...

SMS | Snabb och direkt evenemangskommunikation

SMS | Snabb och direkt evenemangskommunikation

Med SMS når du ut med viktig information om ditt evenemang snabbt och får garanterad synlighet. SMS kan också vara en bra kanal för direkt och personlig marknadsföring. Vi erbjuder våra kunder två olika sätt att använda sig av SMS via Ticketmaster: 1. SMS |...

Träffa oss på Sweden Live 2023!

Träffa oss på Sweden Live 2023!

Efter att förra årets Sweden Live blev inställt är vi milt sagt peppade på att komma ner till Helsingborg och träffa både befintliga och nya kunder samt partners!Laguppställningen består dels av vår säljavdelning; Linda, Sofia, Olof, Victor samt våra nya kollegor...

Möt vår nya kollega: Titti Chang

Möt vår nya kollega: Titti Chang

"Jag har flera års erfarenhet inom service sedan jag var 13 år då jag haft flera olika roller hos mina föräldrars sushirestaurang. Har även jobbat som säljare och även inom administration som backofficemedarbetare. Att få jobba med så härliga och goa kollegor som...