Artistsidan

Artistsidan är till för att du ska kunna samla ett eller flera evenemang med en och samma artist/grupp/lag.

Artistsidan & dess innehåll ger dig extra möjligheter att utnyttja Ticketmasters data och räckvidd för att sälja fler biljetter.

  Steg-för-steg, innehåll på artistsidan

  1. Koppla alltid dina evenemang till en artistsida. Väldigt mycket av vår automatiska marknadsföring bygger på artistsidan och dess innehåll.
  2. Se till att det finns en bild. Materialspecifikation finns här. Finns det ingen bild på artistsidan så är det många av våra automatiska marknadsföringsinsatser (t ex prediktiv intelligens) som blockas. 
  3. Skriv om artisten, inte om arenan eller evenemanget (läs mer om evenemangssidan här). Exempel på artistsidetext kan vara bakgrundsinfo, historik, anekdoter, medlemmar/spelare, info om genren/kategorin.
  4. Inkludera gärna länkar till externa källor, såsom t ex hemsidor, Spotify, Youtube m m
  5. Uppdatera texten kontinuerligt så den inte blir gammal.
  6. Se till att artistsidan är kopplad till rätt kategori och genre på Ticketmaster.se.

   Primära & sekundära artistsidor

   Det finns en möjlighet att skapa flera artistsidor där en (1 st) är “primär” och en eller flera andra är “sekundära”.

   Du kan använda dig av hur många “sekundära” artistsidor på ticketmaster.se du vill för att utnyttja det vanliga faktum att ett evenemang innehåller flera artister. T ex “supporting acts/förband” till en huvudakt eller när flera artister spelar på en och samma festival.

    

    9 anledningar till varför artistsidan är så viktig

      1. Tydlig information för dina biljettköpare

      Artistsidan är en bra samlingssida för flera evenemangsdatum så att biljettköparna lätt kan hitta ett datum och/eller plats som passar dem. Sidan ger också en möjlighet att berätta mer om artisten som inte finns plats för i evenemangstexten. T ex diskografi, bandmedlemmar, historiea eller anekdoter.

      2. Ökad spridning på Ticketmaster.se

      Du kan använda dig av hur många “sekundära” artistsidor på ticketmaster.se du vill för att utnyttja det vanliga faktum att ett evenemang innehåller flera artister. T ex “supporting acts/förband” till en huvudakt eller när flera artister spelar på en och samma festival.

      3. Förbättrat sök på Ticketmaster.se

      Se gärna till att göra ditt evenemang synligt innan biljetterna släppts. Sökfunktionen premierar kommande biljettsläpp vilket ger extra synlighet dagarna innan biljettsläppet. Sökfunktionen prioriterar alltid artist- före evenemangsidor och den gör både primära och sekundära artistsidor sökbara.

      4. Prediktiv intelligens

      Varje vecka skickar vi på Ticketmaster miljontals email till potentiella biljettköpare där vi marknadsför dina evenemang med hjälp av prediktiv intelligens. Med prediktiv intelligens menar vi insikter och data vi samlar in från våra konsumenter. Varje mottagare får därför unikt innehåll baserat på surf- och sökbeteende på ticketmaster.se, köp offline/online, geografi, demografi etc. Läs mer om prediktiv intelligens här.

      5. CRM & automatiserad kommunikation

      Varje dag skickas det kommunikation till biljettköpare samt potentiella biljettköpare via automatiserad kommunikation. Det kan t ex vara ett ”Performer Alert email” som skickas innan ett biljettsläpp, ”Last Call email” som skickas några veckor innan evenemanget går av stapeln, eller ”Re-engage email” som går ut till konsumenter som vi inte hört av på ett tag. Läs mer  här om CRM och mycket annat som ingår när du är kund hos Ticketmaster.

       

        6. Förbättrad SEO – sökmotoroptimering

        Search Engine Optimisation (SEO) betyder kortfattat att vi optimerar Ticketmaster.se så att Google ska gilla våra sidor och att de kommer högt upp i sökresultaten. God sökmotoroptimering leder även till att hindra andrahandsaktörer att stjäla trafik från dig och oss (den officiella biljettleverantören).

        Genom att hålla evenemang synliga på ticketmaster.se innan biljettsläppet gör vi artist- och eventsidor redo för god sökmotoroptimering och den söktrafik som det medför när biljetterna väl är släppta. OBS! Det är inte ovanligt att andrahandsmarknaden annonserar via Google att de har biljetter trots att inga officiella biljetter ännu släppts till försäljning. Detta gör det ännu viktigare att vi också finns där och synliggör var de officiella och ”riktiga” biljetterna finns.

        7. SEM/PPC – synlighet i Google-annonser

        Köpt sök är en stor och viktig del av vår marknadsföringsstrategi och som kund till Ticketmaster blir du automatiskt en del av våra kampanjer på Google. Dina artist- och eventsidor läggs automatiskt in i våra kampanjer när det är till försäljning på ticketmaster.se. Och det ligger kvar där fram till att biljetterna antingen är slutsålda eller att evenemanget genomförts. Läs mer om Google Ads här.

        8. Sök och spridning i Ticketmasters app

        I Ticketmasters app kan konsumenten specificera vilken typ av evenemang hen vill få synligt för sig. Både primära och sekundära artistsidor är sökbara i Ticketmasters app.

        9. Synlighet på Spotify, Snapchat m fl

        Tack vare Ticketmasters partnerskap med Spotify & Snapchat så hamnar evenemang på Ticketmaster.se automatiskt på t ex Spotifys artistsidor och i Snapchats Snap Map. Här kan du läsa mer om våra samarbeten med partners.

         

         Senaste nyheter

         Biljettlänkar på Shazam/Apple Music

         Biljettlänkar på Shazam/Apple Music

         Som du säkert redan vet så listas ditt musikevent på Spotify med köplänk direkt till Ticketmaster. Nu är detta också sant för Apple Music och Shazam, så när du hittar ny musik via Shazam eller går in på artistsidor på Apple Music så finns...

         Ticketmasters nyhetsbrev

         Ticketmasters nyhetsbrev

         Varje vecka går vårt veckonyhetsbrev ut till ca 1 miljon prenumeranter via mail. Mailet innehåller kommande evenemang som sker snart, nya biljettsläpp, presale-erbjudanden m m. Unikt innehåll via rekommendationsmotor Vår smarta rekommendationsmotor (datadriven...

         Tobbe Trollkarl teamar upp med Ticketmaster

         Tobbe Trollkarl teamar upp med Ticketmaster

         Tobbe Trollkarl, en av Sveriges mest folkkära underhållare och artist, har trollbundit publiken i över 20 år med sin unika blandning av humor, fingerfärdighet och illusioner. Hans show "Magi i det fria" tar trolleriet ut under bar himmel, där publiken bjuds på en...

         Backstage med: Pernilla Lindström

         Backstage med: Pernilla Lindström

         Här har vi vår lilla fjällräv - den som man kan skatta sig lycklig om man lyckas få med på bild - och samtidigt se vad bilden föreställer. Hon har slingrat sig värre än en ål och skickat bilder på allt från Eiffeltornet till sina skor. Till slut lyckades vi...