Mitt på Rörstrandsgatan i trendiga Vasastan har en av Stockholms mest eftertraktade konsertlokaler öppnat – vi på Ticketmaster är mycket stolta och glada att presentera vårt samarbete med Filadelfia Convention Center.

Det nystartade bolaget har fått en raketstart på konsert- och show-verksamheten.

Pontus Rydebjörk

– Det är otroligt kul med så hög efterfrågan. Nu arbetar vi med att få rum för alla bokningar och erbjuda den bästa upplevelsen till alla besökare säger Pontus Rydebjörk, VD på Filadelfia Convention Center.

Filadelfiakyrkan byggdes 1930 på Rörstrands porslinsfabrikers gamla område i Vasastan. Lokalen blev snabbt världskänd för sin unika akustik och har sedan dess huserat tusentals konserter, konferenser och mässor. Till och med en Nobelprisceremoni 1971.

Den amerikanska countrysångaren Johnny Cash såg alltid till att hinna med ett besök i den anrika lokalen i samband med sina Sverigeresor.

Under 2021 totalrenoverades byggnaden med Stockholms mest moderna ljud, ljus och bildteknik. I det nystartade eventbolaget Filadelfia Convention Center rivstartade den nya verksamheten under ledning av Pontus Rydebjörk. Han har tidigare jobbat med några av Sveriges största konserter och event, bland annat Melodifestivalen & Lollapalooza.

Filadelfia har en unik placering mitt i stan och det har visat sig att allt fler arrangörer är intresserade av den här typen av lokaler, säger Pontus

Konsertverksamheten har rivstartat och redan första året tog mat emot närmare 50 000 konsertbesökare. Stora salen rymmer 2100 gäster och Ticketmaster är samarbetspartner för biljetthanteringen.

-Som arrangör är det väldigt värdefullt att kunna lämna över all biljettadministration till extern part. I dessa tider med hastigt förändrade omständigheter är det avgörande att vi har en biljettpartner som har en nära relation till våra biljettköpare. Både när det gäller kommunikation men också i frågor som andrahandsförsäljning med mera. Dessutom kan vi med Ticketmasters data segmentera relevanta målgrupper och på så sätt nå ut både rätt och brett, fortsätter Rydebjörk. 

Förutom konsertverksamhet har Filadelfia ett framgångsrikt arbete med konferenser, mässor och tv-inspelningar. I bottenplan ligger “Studio Birka” som är en nybyggd event- och tv-studio på 350 kvm. Catering serveras i samarbete med hyllade restaurang K-märkt.

– Vi har många stora och roliga bokningar planerade för 2024. Nu närmast laddar vi för ett fullspäckat december med julkonserter flera gånger i veckan, avslutar Pontus.