Bakom varje glimrande kund- och insiktsrapport finns en minst lika glimrande Looker Studio-riddare, i vårt fall heter han Joel och han gör data KUL! Och snyggt. På riktigt. Dessutom tycker han att det är helt sjukt roligt. Oklart hur det sistnämnda hänger ihop med att han dessutom förefaller vara högst välmående mentalt dock.
Han är ett energiknippe innan jobbet (tränar varje dag kl 05) men även PÅ jobbet (efter snart 12 år på Ticketmaster!) och har alltid nära till skratt eller ett bullrigt kundsamtal som kan få de flesta att famla i panik efter noise cancelling-lurarna. Hemma finns två små odågor som alltjämt skjutsas till diverse matcher och en fru som han typ ALLTID åker till London med. Joel har också en slumrande karriär som gitarrist i ett band som enligt utsago är ”mer metal än hårdrock” och repar ”hellre än ofta”.

 • Vilken roll skulle du ha i ett band och varför?

Nu spelar jag ju gitarr i ett band redan men hade jag valt om så skulle jag börjat spela trummor istället. Rytm går alltid före melodi och jag hade älskat att sitta i bar överkropp och svettas genom att slå hårt hårt på trumma.

 • En podd du lyssnar på bara för att vara creddig:

Om någon frågar så kanske jag skulle säga SRs ”Radiokorrespondenterna” men egentligen lyssnar jag ju bara på fotbollspoddar

 • En podd du lyssnar på för att du gillar den:

Testa Stör. Supporterpodd om mitt allra största fritidsintresse: AIK.

 • Vad är din paradrätt? Backstory?

Jag gjorde en jäkligt god asiatisk fläsk-rätt i förra veckan. Den har potential att bli min nya (och första) paradrätt ever.

 • När blir du rädd?

Dagligen när man fru skrämmer mig genom att hoppa fram bakom dörrar och väggar. Annars är jag alltid rädd för att mina barn inte ska vara lyckliga.

 • Senast lästa bok / lyssnade ljudbok? Eller musikvideo på Youtube går också bra.

Senast lästa bok: VIP-rummet av Jens Lapidus.

 • Vad föreställer den senaste bilden du tagit med din mobil? Inget fusk!

Videoinspelning från replokalen.

 • Bästa konsert / spelning / festival / standup / show?

At The Gates på Fillmore i New York 2008. En konsertupplevelse utöver det vanligt allra mest tack vare publiken (se klippet). Total gåshud!

 • Crawl eller bröstsim? Motivera.

Bröstsim. Crawl är för skrytmånsar. Tänker på sagan om ”haren och sköldpaddan”. Trägen vinner. Det kan också bero på att jag inte kan crawla utan måste skynda långsamt.

 • Vilken dialekt skulle du ha om du var tvungen att byta?

Jag bodde i Jönköping i 3 år och anammade någon märklig smålandsstockholmska. Då fick jag två gånger (pga dialekten) frågan om jag var från Sundsvall. Jag har tydligen förutsättningar för att behärska norrländskan bra och då framförallt Sundsvallsmål. Frågan är om det är Sundsvall eller Jönköping jag ska bosätta mig i för att det ska hända?

 • Någon ger dig en giraff. Du får inte sälja eller ge bort den, vad gör du?

Jag fryser in giraffbiffslådor som jag kan äta till lunch.

 • Vilken dag är bästa jobbdagen?

Torsdagar, för då lämnar jag inte barnen på skolan utan kan komma in tidigt till jobbet långt före alla andra och få saker gjort!

 • 3 saker som skulle stå på din rider om du var artist?

En riktigt dyr Amarone, billig salt & vinäger-chips (Garants är fin) och en helt vanlig sockerfri Red Bull.

 • Ditt bästa tips till våra arrangörer?

Vill du få ut det bästa och mesta av oss på marknad så är tipset att prata med oss i god tid innan biljettsläppet. Med hjälp av en väl genomarbetad marknadsplan så är jag säker på att vi säljer allra flest biljetter. När vi gör planen tillsammans med våra kunder så får vi alltid bäst resultat!

 • Varför (eller när) är det kul på jobbet?

Det roligaste med mitt jobb är varje dag ser väldigt olik ut den nästa. Jag har förmånen att kunna vara med och peta lite överallt, oavsett om det handlar om att sätta upp marknadsplaner, skapa analyser, kreera kampanjer, segmentera skarpa målgrupper, skriva copy, produktutveckla m m.