Nyköpingssonen Adam jobbar med vår sportplattform, vilket innebär mycket samarbete med både Malmö Redhawks och Frölunda Hockey. Och det passar ju bra eftersom han är gammal hockeykille i grunden. Dock spelade han inte tillräckligt länge för att bli hjulbent. Tur. Skidor, gaming, musik, skejt och en katt utan konsekvenstänk är saker som tar hans fritid i anspråk. I våras hade han högtflygande planer på att bygga en egen gitarr men nöjde sig istället med en legobyggsats av R2D2. Adam är en mångfacetterad man med ett varmsint inre – möt honom här!

Senast lyssnat på Spotify? Spellista att rekommendera?

Jadu, Massa metalcore, men också Pink Floyd’s liveplatta Pulse, kanonbra!
Att hitta musik med bra vibbar till en middagsbjudning kan vara svårt, men inte om man lyssnar på denna rekommendation;
Spellistan ”Laga mat till tinderkille: hoppas jag får ligga” på Spotify, fler borde känna till den grymma listan. Det må låta som en skämtlista, men den levererar, oj så den levererar.

Vilken roll har du i ett band?

Gittarristen som bara står och gör konstiga miner/danssteg. Man ska lira med inlevelse och glädje, även om man skulle befinna sig i ett deathmetal-band.

3 saker som skulle stå på din rider om du var artist?

Cigarrer, en fontän fylld med Old fashioned och en massör. Tänker det är skönt att vara avslappnad på scen.

Bästa spelningen du varit på?

Bästa spelningen jag varit på hittills måste vara Yung Lean på Fållan 2021. Det var första gången jag gick och såg honom live, efter att ha lyssnat på honom sedan 2013. Jag tog med min bästa kompis som hade varit otroligt skeptisk till Yung Leans musik i flera år, men det slutade med att han kom fram till mig o sa: ”Fan vad bra han är” Sen fortsatte han lyssna slaviskt på honom. Spelningen i sig var euforisk, 2000 pers som hoppade, skrek, grät, moshpitade, mm. Jag lyckades hinna med alla de där sakerna på de ca. 2 timmar han spelade. Aldrig har jag kunnat texten till alla låtar en artist har, aldrig har jag fått skriksjunga från hjärtat så länge, aldrig har jag fått göra det med min bästis. Sen gick jag på Yung Lean.

Säg 3 tidigare jobb du haft?

Jobbat natt på äldreboende i min hemstad. Sedan Intersport i tre år. Efter det tyckte jag att det skulle vara kul och följa min dröm att få åka skidor så mycket jag bara kunde, så jag flyttade till Åre och började jobba med i princip det enda man kan jobba med där; restaurang.

Vilken dialekt hade du valt om du inte kunde ta den du har nu, och varför?

Norrländska, riktigt mysig dialekt. Försökte tvinga på mig den dialekten när jag bodde i Åre, den slinker fortfarande fram efter några goda glas.