Hej vänner, branschkollegor och livediggare,

Ofattbart att det nu har gått ett år utan liveevenemang, ett år av hemarbete, ett år av osäkerhet och oro och ett år av längtan efter live!

Trots att en återstart av branschen många dagar känns långt borta så öppnas det upp på många håll i Ticketmaster-världen. Suget hos biljettköparna är det verkligen inget fel på. För två veckor sedan såldes tre festivaler i sommar slut på bara några timmar i UK och kolla in dessa intervjuer med återkommande fans i Australien och Nya Zealand.

Vi hoppas snart vara där i Sverige också! Vi är väl förberedda med en mängd produkter för att komma tillbaka till live så smidigt och snabbt som möjligt, självklart anpassade efter eventuella restriktioner.

Under Tillbaka till live har vi samlat en del av dessa lösningar i vad vi kallar SmartEvent. Och passa gärna på att ta del av fler nyheter där du t ex hittar massor av tips och trix för att komma igång med livestreaming. Kolla gärna in några exempel på nuvarande och kommande livestreams att titta på här.

Konsumentundersökning
Tillsammans med branschorganisationen Svensk Live har vi satt samman en undersökning om vad biljettköpare tycker och tänker om nuläget och närmaste framtiden kring evenemang. Undersökningen är precis avslutad och fler än 15 000 fans har sagt sitt. Nu ska vi sammanställa resultaten och dessa publiceras och presenteras inom ett par veckor. Håll utkik efter den på denna webbplats eller beställ rapporten redan nu genom att registrera dig här.

Snart är det dags att fokusera vår uppmärksamhet på framtiden och den otroliga comeback som väntar oss alla runt hörnet. Att komma tillbaka från den mest exterma kris som vår bransch någonsin utsatts för kommer kräva mycket av oss alla men jag är helt säker på att vi är mer än redo!

Live är livet!

Kristian Seljeset
VD, Ticketmaster Sverige