Våren 2020 har varit dramatisk och omtumlande och många längtar efter traditioner och firande. Nuvarande restriktioner betyder dock att vi måste skapa nya sätt att fira.

Det har en av våra kunder, Skansen, tagit fasta på och kommer därför att ha midsommaröppet, och hoppas bjuda på en stämningsfull midsommar med ett anpassat program och upplägg som innebär att antalet gäster begränsas.

Området kommer att pyntas för midsommar men dansen runt midsommarstången uteblir. Fokus kommer att vara Skansens koncept för Parköppet som innebär aktiviteter utomhus som inte skapar folksamling. Möjligheterna till picknick utökas under midsommarhelgen och man kan förboka midsommarlunch på någon av restaurangerna inom området.

”Vanligtvis har Skansen upp emot 25,000 besökare under midsommarhelgen och det är inte hanterbart eller ansvarsfullt under rådande omständigheter. För att ha kontroll på säkerheten och att vi följer lagar och restriktioner så måste vi ha ett förköpssystem. Då kan vi hantera antalet gäster på området och säkerställa en annorlunda men vacker och stämningsfull midsommarhelg”, säger Yvonne Nordlind, marknads- och kommunikationschef för Skansen.

Förköpsbiljett till Skansens midsommarhelg kan inte köpas på plats på Skansen utan bokas via Ticketmaster. Även årskortsinnehavare behöver i år en förköpsbiljett.