Den 8 september 2021 öppnas dörrarna till Sara kulturhus i Skellefteå – ett modernt och hållbart hus för musik, teater, dans, utställningar och möten. För att distribuera biljetter till sina evenemang har Sara kulturhus valt Ticketmaster.

Tillsammans med Ticketmaster gör vi det lätt för våra kunder att ta del av vårt utbud, köpa biljetter och få en minnesvärd upplevelse.
Sofia Andersson Lundberg, programchef, Sara kulturhus

Vi är oerhört glada och stolta över att få äran att samarbeta med ett sånt nytt och framförallt unikt hus som Sara kulturhus. Det är en fantastisk möjlighet att få vara med från början och tillsammans med dem bygga deras varumärke och fylla deras hus med publik.
Linda Norr, Försäljningschef, Ticketmaster

Om Sara kulturhus

Mitt i centrala Skellefteå byggs Sara kulturhus som väntas bli ett av världens högsta trähus när det öppnar den 8 september 2021. Tillsammans med ett nytt premiumhotell skapas Skellefteås nya mötesplats för konserter, föreställningar, möten, utställningar, evenemang och kongresser.

Varför Sara?

Författaren Sara Lidman har fått ge namn åt Skellefteås nya kulturhus. Och precis som Sara ska norra Sveriges nya landmärke andas kreativitet, mod och viljan att tänka nytt. Läs mer om Sara här.

Arena som skapar mötesplatser

Sara kulturhus alla aktiviteter tar plats både innanför och utanför byggnadens fasader och blir mer än bara de verksamheter de inhyser. Huset blir en arena som skapar mötesplatser för människor med olika intressen, från hela Skellefteå, Sverige och världen. Sara kulturhus möjliggör för konserter, föreställningar, möten, utställningar och evenemang som även kommer att ha plats för stora kongresser. Utforska Sara kulturhus olika scener.

Hållbarhet, kreativitet & skaparkraft

Sara kulturhus byggs för ständig förvandling med stora, öppna ytor som inspirerar till möten mellan människor i en välkomnande miljö. Hela byggnaden kommer att sjuda av kreativitet och skaparkraft och det nya hotellet erbjuder både spa, restaurang med panoramavy och förstklassig övernattning. Läs mer om hållbarheten i att bygga ett kulturhus i trä!