Sedan lättnaderna i publikrestriktioner den 1 juli 2021 ser vi en tydlig ökning av evenemangsupplägg från kunder, arenor och arrangörer runt om i Sverige. Vi ser även en markant ökning av fansens aktivitet på ticketmaster.se; bara de senaste två veckorna har trafiken ökat med 15% och försäljningen med 30% jämfört med perioden innan.

Enorm skillnad jämfört med 2020

Jämför vi trafik på ticketmaster.se från den 1 juli 2021 fram till idag med samma tidsperiod 2020 så ser vi en ännu större förändring:

  • 221% ökning i antalet unika besökare
  • 337% ökning i sidvisningar

Den stora och viktigaste förändringen har dock skett i försäljningen där:

  • antalet transaktioner har ökat med 630%
  • och biljettvolymen har ökat med 600%

När planerar fansen att återvända till liveevenemang igen?

Nästan 2 av 3 biljettköpare bokar nu till ett evenemang som är mindre än 3 månader bort och 75% av köpen görs till ett evenemang som sker under 2021. Det visar att fansen är angelägna om att återvända till liveevenemang så fort som möjligt!

Vad köper fansen till?

Det köps biljetter till evenemang inom alla genrer, men framför allt till musik och festivaler vilket står för 50% av biljettköpen. Sport har seglat upp och blivit en rejäl storsäljare sedan den 1 juli i år, sport står för 28% av biljettköpen vilket kan jämföras med 0,1% under samma tidsperiod 2020.

Vem bokar?*

Fans från alla åldersgrupper bokar för evenemang men vi ser den tydligaste ökningen i målgruppen 55+ som står för ungefär 1 av 3 köp på ticketmaster.se.

Det är framförallt i storstadsregionerna som biljetter säljs. Lite drygt 70% av köpen görs av biljettköpare i Stockholms, Västra Götalands och Skåne län.

*Notera att statistiken kring ålder och geografi bygger på den information Google samlar in vilket bl a bygger på medgivande till cookies och därför inte inkluderar 100% av biljettköparna.

Vill du veta mer?

Om du redan är kund till oss och vill veta mer om dina evenemang? Kontakta vår marknadsavdelning så hjälper vi dig med din rapportering.

Om du vill veta mer kring hur vi kan hjälpa dig att sälja dina evenemang inkl rapportering och analys, använd vårt kontaktformulär här.


Relaterade länkar