Fans spenderar allt mer på upplevelser. Vår senaste festivalrapport visar att nästan en av fem (18%) är en trolig köpare av en VIP-biljett för en festival, och vår bredare undersökning visar att 14% är troliga köpare av en VIP-biljett för övriga typer av live-evenemang.

Lyxtoaletter och tillgång till bättre platser nära scenen är fansens favoritförmåner enligt vår festivalrapport, med 80% som säger att de är beredda att spendera mer pengar för detta. VIP-boende och lounge är de lägst rankade alternativen, men de som vill ha det är villiga att spendera mest för att få det.

Rapporten visar också att VIP-biljettköpare är minst intresserade över att känna till en klar festival-line-up innan de bokar, vilket tyder på att det är den övergripande festivalupplevelsen som driver dem, snarare än själva musiken.

Oavsett evenemang och biljettplattform (ticketmaster.se eller universe.com) så är det enkelt att lägga till VIP-biljettyper och uppgraderingar.

För mer insikter kring VIP-upplevelser och hur du kan lägga till dessa till dina evenemang, kontakta oss här eller prata med din kundansvarige.

Läs, ladda ned eller se en videopresentation på hela festivalrapporten här nedan.