I sommar får den amerikanska restaurangen Holy Smoke BBQ i Brunnby sällskap av några av Sveriges största artister. Jill Johnson, Sarah Klang, Vintage Trouble, Plura, Uno Svenningsson och Jakob Hellman kommer alla att uppträda i restaurangens tillhörande evenemangslokal.   

Med start den 12 juli 2020 kommer den första av sommarens artister – countrydrottningen Jill Johnson. Hon startar igång festen på Holy Smoke BBQ och sommarens stora satsning ”Heyday”. Fem underhållande söndagar och en torsdag fyllda med mat, människor och musik på Holy Smokes nya ställe i Brunnby som går under namnet ”The Black Barn”.

”Holy Smokes befintliga restaurang fungerar alldeles utmärkt som just restaurang men inte riktigt när det kommer till större grupper och event, The Black Barn med allt sitt utrymme är ett perfekt komplement. Heyday är vår satsning på att få till det ultimata sommarhänget. Vi tänker oss att gästerna dyker upp vid 17 för att njuta av mat och dryck i ett par timmar innan kvällens artist går på scenen runt 19.30. Efter spelningen stannar man kvar och samlas åter kring elden eller hänger i baren. Det känns fantastisk roligt att vi äntligen har fått en lokal för event i den här kalibern” – Johan Fritzell, intiativtagare och ägare.

Jill Johnson – 12 juli
Från rosdrottning i Ängelholm till Sveriges ledande countryqueen med egen veranda på bästa sändningstid. Jill Johnson surfar fram genom tillvaron på en röst som har lagt henne i en satellitbana runt Nashville. Med sitt låtskrivande, tillsammans bland annat med hennes turnépartner Liz Roze, får hon vuxna män och kvinnor att falla i varandras armar. Möt den folkkära artisten på nära håll i The Black Barn – i en unik konsert.

Sarah Klang – 19 juli
Sarah Klang har en röst som tillsammans med ett gäng fantastiska låtar gräver ett djupt hål i marken där hon står, och i åhörarna. Musikstjärnan fyller sitt artistskap med passion, hjärta, smärta och en stor portion humor. När hon 2018 framträdde i ”På spåret” blev hon SARAH med en stor del av svenska folket och nu är rälsen lagd spikrakt till Bräcke för en klang- och jubelkväll.

Vintage Trouble – 30 juli
Vintage Trouble från Los Angeles är något allderles speciellt. Ta lika delar James Brown, dynamit, ett gäng mezcalshots och toppa det med lite kluvna atomer och du har Vintage Trouble och främst deras frontman Ty Taylor. Han flankeras av den tidigare malmöbon och gunslingern Nalle Colt och tillsammans bjuder bandet på sin version av hard-nickin-booty-lickin-party-kickin-rock-n´soul som kommer att få dig att längta efter en evig tjänst i den heliga utlevelsens tjänst.

Plura – 2 augusti
Eldkvarns frontfigur och musikaliska konstnär har förutom på scenen även jobbat duktigt i köket och landat en imponerande samling tv-program i ämnet och ett antal riktigt bra kokböcker. Plura är en personlighet man inte vill missa!

Uno Svenningsson – 9 augusti
En så tidig och larmande succé som gruppen Freda´med megahiten ”I en annan del av världen” skulle kunna sätta tunghäfta på vem som helst. Uno Svenningsson flyttade till Stenungssund intill en forellbäck och byggde därifrån upp en av de mest gedigna popkarriärer som Sverige någonsin har skådat, ”Under ytan”, ”Vågorna” med flera megahits har gjort honom till en av våra största pop- och soulartister.

Jakob Hellman – 16 augusti
Den legendförklarade plattan vid namn ”Och stora havet” satte igång en helt ny poprörelse och den ekar fortfarande hos artister som Håkan Hellström, Lars Winnerbäck och Tomas Andersson Wij. Eftersom det populära albumet är artistens enda utgivna skiva har Jakob Hellman blivit synonym med kult och integritet. Efter många år på ett bageri i Malmö drog han dock Excalibur ur stenen och har sedan dess mött en ny vår och publik på konsertscenerna, envist följd av det ständigt återkommande ryktet om en uppföljare.

Biljetterna till denna kompletta mat- och musikupplevelse finns att köpa på Ticketmaster.se och mer information om Heyday hittar du här www.holysmokebbq.se.

Här kan du läsa fler nyheter