För 34:e året i rad utses Årets julklapp av HUI.

Pandemin har kännetecknats av social distansering, frenetisk handtvätt och nöjen som antingen åtnjutits inom hemmets fyra väggar eller ute i naturen. När sociala och kulturella aktiviteter återigen blivit möjliga har svenskarna snabbt visat vad som saknats dem mest under pandemin – att roa sig, inspireras av kultur och få uppleva saker tillsammans. Därför är Årets julklapp 2021 evenemangsbiljetten.

Vi rapporterade redan i augusti hur mycket fansen längtade tillbaka till live och sedan restriktionerna hävdes har över en kvarts miljon transaktioner och mångdubbelt sålda biljetter gått igenom Ticketmasters biljettsystem.

Enligt en av våra kunder, Luger, har biljetter till artister som Thåström, Amason och Yung Lean sålt slut rekordsnabbt och publiken är återigen tillbaka på show, teater, sport och mässor. Det är tecken på att kulturevent, livesport och andra sociala upplevelser kommer ta större plats i våra liv framöver.

Vi märker definitivt av ett ökat sug efter liveevenemang hos konsumenterna och det är kul att HUI uppmärksammar detta i sin motivering. Detta är något hela branschen behöver efter en lång nedstängning.

Andreas Bergén, Marketing Director, Ticketmaster Sverige

HUIs Motivering

Efter ett och ett halvt år i socialt ide med hemarbete, videosamtal och mjukisbyxor är det dags för svenskarna att återigen leva livet tillsammans med andra. Från fjälltoppar till fotbollsmatcher, tv-soffan till teaterscenen och videosamtal till verklighet. 2022 kommer präglas av socialt umgänge, rekreation och uppdämt behov av att uppleva. Årets julklapp 2021 är evenemangsbiljetten.

Hur kriterierna uppfylls

Med utgångspunkt i rådande samhällstrender och svenskarnas aktuella och framtida konsumtionsbeteenden utses Årets julklapp utifrån tre kriterier, varav minst ett måste uppfyllas:

  • Årets julklapp ska representera den tid vi lever i
  • Årets julklapp ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse
  • Årets julklapp ska svara för ett stort försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter

Läs mer här: https://hui.se/evenemangsbiljetten-arets-julklapp-2021/

Relaterade länkar