Evenemang med drive-in blir allt populärare, inte bara i Sverige utan runt om i världen. Med säkert avstånd mellan bilarna så blir det ett perfekt sätt att konsumera underhållning och sammtidigt följa de riktlinjer och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten föreskriver.

Ett exempel är vår kund Visit Linköping som tillsammans med Linköping Roller Derby, Cinemax, ALKA och Gaphals har film-visningar hela sommaren på Skyltens innergård i Linköping.

Besökarna tittar på filmen sittandes i egen bil och ljudet strömmas via radio på FM-bandet.

Linköpingsborna får möjligheter till drive-in-film på Skyltens innergård hela sommaren.

Den tyska handbollsklubben TUSEM Essen anordnande en drive-in-föreställning för att fira förstaplatsen i Handball-Bundesliga, Tysklands högsta professionella handbollsliga.

Laget bjöd in hundratals fans i röda och vita dekorerade bilar för att fira den senaste säsongens hjältar samtidigt som man visade hyllningsfilmer, meddelanden och matchbilder på storskärmen.

Motor Movie – das Autokino – Foto från Ticketmaster Tyskland

Samtidigt har flera scener i Danmark erbjudit drive-in-konserter, -filmer, -familjeevenemang och -komedikvällar. Tangkrogen Park får plats med upp till 500 bilar.

Mads Langer – Tangkrogen park

På Thuishaven Drive Thru Festival i Amsterdam erbjöd man party där bilarna stod i hundratals meters kö för att få sin slot med partymusik från DJs samtidigt som mat, dryck och biltvätt ingick i erbjudandet. Se video från festivalen nedan.