När arrangörer nu försöker anpassa sitt evenemangsutbud är det viktigt att ta hänsyn till Folkhälsomyndighetens föreskrifter och säkerställa besökarnas säkerhet. Med Ticketmasters lösning med tidsbokningar* i köpprocessen så kan du som arrangör kontrollera antalet och flödet av besökare på ditt evenemang.

Ett exempel på arrangör är skeppet Ostindienfararen Götheborg som genom noggrann planering skapat ett flöde genom lokaler och fartyg så att biljettköparna skall känna sig trygga när de besöker skeppet i sommar. Det kommer också att finnas ett begränsat antal platser på 40 personer per timme för att minimera folksamlingar.

Se exempel på tidsbokningen på en av evenemangssidorna.

Vill du veta mer om hur du kan använda dig av tidsbokning på ett liknande sätt för ditt evenemang, kontakta support@ticketmaster.se

*Observera att tidsbokningar endast går att göra på onumrerade evenemang. För platsbokningar med social distansering rekommenderar vi istället att platser blockeras för att skapa avstånd mellan besökarna. Här är ett exempel för Kulturbruket på Dal.