Eventmarknadsföring

Marknadsföring av ditt event eller evenemang är skillnaden mellan fullsatta läktare eller i värsta fall en fullständig flopp. Hela 30% av fansen uppger att de hade velat gå på ett evenemang om de bara känt till det.

Med Ticketmaster som affärspartner kan du vara säker på att marknadsföringen når både brett och rätt. Med vår räckvidd och vår stora mix av marknadsföringskanaler kan vi garantera att du når potentiella biljettköpare. Tala om vilka du vill nå och vi utökar din målgrupp.

+1m

webbesökare varje månad

89%

varumärkeskännedom

+3m

besökare via affiliate-partners

+1m

prenumeranter av automatiserad email-marknadsföring

Oslagbar räckvidd för din eventmarknadsföring

Med vår räckvidd når du längre, och når fler fans. Vill du inte riskera att missa potentiella biljettköpare gäller det att synas där din målgrupp finns.

Vi arbetar med sökmotoroptimering och sökordsmarknadsföring för att ditt evenemang ska synas högst upp på Google på relevanta sökningar.

Våra epostutskick når över 1 miljon mottagare och skräddarsys med predikativ intelligens efter varje unik mottagares preferenser så att rätt evenemang når rätt mottagare.

Med hjälp av våra partners, såsom Spotify och Facebook, kan ditt evenemang nå ut till över 3 miljoner potentiella biljettköpare. Och sist besöker över 1,2 potentiella biljettköpare vår webbplats varje månad, där ditt evenemang syns.

Vår räckvidd sträcker sig även utanför Sverige, vilket betyder att vi kan hjälpa dig att nå en internationell publik.

Smart mix av marknadsföringskanaler och data

När du väljer att låta oss marknadsföra ditt event använder vi den senaste teknologin, all vår data om våra besökare och en smart mix av marknadsföringskanaler för att se till att ditt evenemang syns för rätt fans.

Vår stora räckvidd gör att vi har mycket data på potentiella biljettköpare – såsom tidigare evenemangsbesök, klick på vår webbplats och i nyhetsbrev, geografiskt läge, köphistorik med mera. All denna data använder vi för att rikta marknadsföringen av ditt evenemang till rätt potentiella biljettköpare.

Med vår breda mix av marknadsföringskanaler ser vi till att ditt evenemang syns där dina potentiella kunder finns. Exempelvis läggs dina musikevenemang automatiskt upp på artistens sida på Spotify och når på så vis potentiella kunder som lyssnar på artisten på Spotify.

Och fans som tidigare visat intresse för ditt evenemang påminns om evenemanget med automatiserade mejlutskick för biljettsläpp och inför evenemangsdatumet.

Självklart kan vi även hjälpa dig med att skapa skapa buzz kring ditt event genom att skapa innehåll för bloggar och sociala medier, samt annonser. Vi får fansen att snacka om ditt event.

Vill du veta mer om hur vi kan markndsföra ditt event?

Nyheter om marknadsföring

Stor undersökning: Fansens framtidstro om livebranschen

Stor undersökning: Fansens framtidstro om livebranschen

De senaste två månaderna har vi fått svar från över 16 000 svenska biljettköpare om deras syn på hur de kommer att konsumera liveevenemang i framtiden. Det är tydligt att man saknar liveevenemang och glädjande att framtidstron överlag är positiv.  86% säger...

#hjälplivescenen

#hjälplivescenen

Liveevenemang är vår kärnverksamhet och när möjligheterna att arrangera och uppleva evenemang nu begränsats kraftigt vill vi hjälpa branschen och livescenen med det vi kan. Med vår plattform, service och marknadskraft kan vi dra vårt strå till stacken och få så många...

Insight 2020: Nästan en av fem vill köpa en VIP-upplevelse

Insight 2020: Nästan en av fem vill köpa en VIP-upplevelse

Fans spenderar allt mer på upplevelser. Vår senaste festivalrapport visar att nästan en av fem (18%) är en trolig köpare av en VIP-biljett för en festival, och vår bredare undersökning visar att 14% är troliga köpare av en VIP-biljett för övriga typer av...

Marknadsför ditt evenemang på Youtube

Marknadsför ditt evenemang på Youtube

Youtube är en effektiv kanal för din marknadsföring, både för att skapa medvetenhet om ditt evenemang och för att hitta nya potentiella biljettköpare. Genom annonsering på Youtube når du ut till en tydligt segmenterad målgrupp och ger en spännande inblick i vad man...